masoka

boeddha1Zen en mindfulness zijn ondertussen mainstream geworden en velen hebben een boeddhabeeldje in huis of tuin. Maar wie was de man waarmee het boeddhisme als spirituele stroming 2500 jaar geleden begon? Wat is de essentie van zijn leer en beoefening? En vooral, welke wijze lessen heeft het boeddhisme de hedendaagse mens te bieden?

Na een uiteenzetting over de kern van de leer van de Boeddha, gaan we in gesprek over de wijze lessen die het boeddhisme aanreikt. Hoe kunnen we de belangrijkste boeddhistische principes vertalen naar ons leven hier en nu?

Datum: zondag 17 maart 2019
Tijd: van 10.30u tot 12.00u
Kosten: € 8,50 euro
Plaats: Rijnkapel Amerongen, Imminkstraat 1a, Amerongen
Inschrijven: via www.rijnkapelamerongen.nl

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sacrale dans1Hoe heerlijk is het om het leven te vieren door de vreugde van de dans! Verbonden in de kring, gaan we samen de weg van de dans. We verblijden ons over de bloei van de natuur en de vreugde van het samen zijn. We dansen omdat wij allen voor de dans zijn geboren!

Datum: zondag 28 april 2019
Tijd: van 10.30u tot 11.30u
Kosten: vrije bijdrage
Plaats: De Woudkapel. Beethovenlaan 21, Bilthoven
Inschrijven: via www.woudkapel.nl

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dansdag3 1De midzomerzonnewende is net voorbij. Bloemen en struiken tonen hun kleurenpracht, dieren dartelen in de wei en de zon staat hoog aan de hemel. De hele natuur is in volle bloei. Maar wat dat betekent dat voor jou, in volle bloei zijn? Wat ervaar je dan? Wat heb je daarvoor nodig?

In verbinding met de stralende natuur tijdens deze periode van het jaar, dansen we tijdens deze dag onze eigen groei en bloei. We maken contact met de aarde, met onze eigen groeikracht en met ons vermogen om ons eigen licht te laten schijnen in deze wereld. Kom en dans mee!

Datum: zaterdag 29 juni 2019
Tijd: van 11.00u tot 17.00u, inloop vanaf 10.30u
Deelnemers: (v), max. 15
Kosten: € 35 (incl. lunch en koffie en thee)
Aanmelden: vóór 26 juni

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.