masoka

VVC met onderschrift2De wereld heeft behoefte aan vrede, misschien wel steeds meer. En het goede is: we zijn niet machteloos maar kunnen door onze innerlijke vrede en goede intentie ons steentje bijdragen. Uiterlijke vrede en innerlijke vrede zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen vrede in de wereld, als er niet eerst vrede is in ons eigen hart.

Tijdens deze VrouwenVredesCirkel voeden we eerst ons eigen hart: in meditatie openen we ons voor de bronnen van liefde en compassie in en voor onszelf en ontwikkelen we onze kracht en gelijkmoedigheid. Daarna vergroten we de cirkel van onze goede wensen zodat die ook onze naasten omvat, geleidelijk ook de mensen die we niet kennen en tot slot alle levende wezens. En het mooie is, van het zo steeds onvoorwaardelijk maken van onze liefde en compassie, worden we zelf ook gelukkig! Na een ritueel moment, waarin we elk een kaars aansteken voor vrede - in onszelf, onze naaste omgeving of de wereld - dansen we onze wensen voor vrede de wereld in.

Deze eenmalige VrouwenVredesCirkel wordt gehouden in het kader van de nationale Vredesweek -  van harte welkom!

Data: woensdag 25 september
Tijd: 20.00u tot 22.00u, inloop vanaf 19.30u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), maximaal 18
Kosten: vrije bijdrage (t.v.v. het vrouwenvredesproject Women wage Peace)
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sacrale dansDe koude en het donker van de winter drijven ons naar binnen toe. Naar de warmte en gezelligheid van onze huizen én naar de warmte en diepte van ons eigen innerlijk. Nu we het licht niet meer zo weerspiegeld zien in de buitenwereld, worden we uitgenodigd het licht in onszelf te her-ontdekken. Elke jaarring, iedere winter weer gaan we de weg doorheen het duister naar het Licht. Je bent opnieuw welkom om samen, al dansend, deze weg te gaan.

Sacrale dans is een vorm van meditatie in beweging, een uitnodiging om via het lichaam en de dans een weg van verdieping en verstilling te gaan. Maar ook de vreugde om het leven en onze verbondenheid met elkaar worden erin uitgedrukt.

Hilde Debacker (1972) is spiritueel filosofe, compassietrainer en sacrale dansdocente, opgeleid aan de Vlaamse School voor Sacred Dance in Cadzand. Ze heeft een hart voor alles wat mensen verbindt en inspireert.

Datum: zaterdag 14 december
Tijd: 10.30u - 16.30u, inloop vanaf 10.00u
Plaats: Nieuwegracht 51, Utrecht
Deelnemers: (v), max. 15
Kosten: € 35 (incl. lunch en koffie en thee)
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.