masoka

Madre Terra

De activiteiten in het domein Madre Terra draaien rond vrouwelijke heling en spiritualiteit.

Zonder het vrouwelijke te willen verheerlijken, voel ik dat vrouwelijke kwaliteiten als ontvankelijkheid, ontspannen aanwezig zijn en zorg voor het geheel, dringend aan eerherstel toe zijn. Die beweging wil ik graag mee ondersteunen.

De vormen die ik daarvoor gekozen heb, zijn Sacrale dansdagen voor vrouwen en Zijn in liefde, een meditatieve vrouwencirkel. Sacrale dans is een meditatieve vorm van cirkeldansen, waarbij het niet gaat om de passen maar om de ervaring. Het is voor mij een mooie vorm om samen met vrouwen helend aanwezig te zijn. In plaats van aan onze heling 'te werken', wat de doe-modus impliceert die we in onze samenleving maar al te goed kennen. De dans en de muziek brengen ons in beweging en werken helend, zonder dat we daar iets voor hoeven te doen.

In de vrouwencirkel Zijn in Liefde komen drie mij dierbare werkvormen samen: meditatie, spreken vanuit het hart en sacrale dans. Het zijn oases in tijd en ruimte waarin vrouwen samen op adem kunnen komen en elkaar kunnen bemoedigen en inspireren, met of zonder woorden.

Mijn meest recente initiatief is de VrouwenVredesCirkel, een maandelijkse gelegenheid om samen met andere vrouwen je innerlijke vrede en je vredeswensen voor de wereld te voeden (met meditatie en sacrale dans).