masoka

Karuna

Karuna is het woord in Sankskriet voor 'mededogen'. In dit domein vind je al mijn activiteiten die te maken hebben met de ontwikkeling van het hart.

Tijdens het onderzoek voor mijn proefschrift bestudeerde ik de ontwikkeling van heilzame emoties bij de Stoa en in het boeddhisme. Veel eerder al werd ik geraakt door de kracht van de beoefening van mettā of liefdevolle vriendelijkheid in de boeddhistische traditie. Een aantal jaren geleden was de cirkel helemaal rond toen ik het boek 'Zelfcompassie' las van de Amerikaanse boeddhistische psychologe, Kristin Neff. Ik volgde een intensieve cursus 'Mindful self-compassion' en de MSC-teacher training bij haar en haar collega, Chris Germer.

Ondertussen geef ik met veel plezier zelfcompassiedagen, een verwenmoment voor hart en geest! Je kan mij ook boeken voor een huiskamerlezing over zelfcompassie. Wil je er nu al iets meer over weten? Lees dan mijn interview met Kristin Neff voor BoeddhaMagazine, of bekijk de aflevering van de Nachtzoen waarin ik spreek over liefdevolle vriendelijkheid.